خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1401/12/27 - 18:16
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس : بین الملل
ابوالفضل عمویی در کمیته دموکراسی و حقوق بشر اجلاس بین المجالس:

همزیستی صلح آمیز میان جوامع، نیازمند بهره مندی از یک فضای مجازی امن است

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس طی سخنانی در کمیته دموکراسی و حقوق بشر اجلاس بین المجالس تأکید کرد که همزیستی صلح آمیز میان جوامع، نیازمند بهره مندی از یک فضای مجازی امن است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، ابوالفضل عمویی عضو شورای بین المجالس در نشست کمیته دموکراسی و حقوق بشر در اجلاس یکصد و چهل و ششم این اتحادیه در منامه بحرین پیرامون دستور کار این جلسه با موضوع "مقابله با انتشار اخبار غلط و نفرت پراکنی در فضای سایبری"برگزار شد، سخنرانی کرد. متن سخنان وی به شرح ذیل است:



فضای مجازی فرصت بی نظیری برای آزادی بیان و شکل گیری گفتگوی موثر است؛ اما مهم ترین چالشی که در این زمینه با آن مواجه هستیم انتشار اخبار غلط و نفرت پراکنی در این فضا است.



از این جهت آزادی بیان به عنوان حقوق اساسی مورد پذیرش ملت های جهان و ملت ایران با تعریف دقیق و محدودیت هایی در ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی تعریف شده است.



براساس ماده ۱۹ این میثاق، انسانها حق بهره مندی از آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات را برخوردار هستند، در عین حال این حق با محدودیت های قانونی برای حفظ نظم عمومی، امنیت ملی و توجه به اخلاقیات و حقوق دیگران مواجه است.



در همین چارچوب ما در جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با انتشار اخبار و اطلاعات غلط و نفرت پراکنی که یکی از چالش های کنونی بین المللی در حیطه فضای سایبری هست، دو رویکرد اساسی را پیگیری می کنیم.



اولین رویکرد توسعه سواد رسانه ای است که از طریق نظام آموزش و پرورش، جامعه جوان را با شیوه های درست بهره مندی از اخبار و اطلاعات آموزشی می دهیم.



رویکرد دوم بحث بررسی ابعاد حقوقی و قانونی استفاده دقیق از فضای سایبری است.



ما در مجلس شورای اسلامی فکر می کنیم که همزیستی صلح آمیز در جوامع، نیازمند بهره مندی از یک فضای مجازی امن است و در این چارچوب مسئولیت پذیری پلت‌فرم های (سکوهای) اجتماعی بین المللی بسیار مهم است.



این سکوهای اجتماعی امروزه عمدتا از سوی کشورهای توسعه یافته شکل می گیرند و توسعه پیدا می کنند وخدماتی که ارائه می دهند فراتر از مرزها است. اما وقتی با تقاضایی مواجه می شوند آن تقاضا را  به قوانین ملی خودشان ارجاع می دهند.



ما اعتقاد داریم که استفاده و بهره مندی از سکوهای اجتماعی بین المللی شده باید در چارچوب این قوانین بین المللی روشن شود و از این جهت اتحادیه بین المجالس جهانی برای تدوین مقدمات یک کنوانسیون بین المللی در این زمینه می بایست نقش خودش را ایفا کند./



پایان پیام

  • کد خبر : 359058
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم